BOB-campagne

Ga je ergens heen waar je alcohol wilt drinken? Regel dan een BOB. De BOB drinkt geen alcohol en kan iedereen weer veilig thuisbrengen. Ben jij de BOB? Dan kan iedereen op jou rekenen om veilig thuis te komen. Dat is best iets waar je trots op mag zijn!

Rijden Zonder Invloed en BOB

De BOB-campagne richt zich op alcohol in het verkeer en vormt een belangrijk onderdeel van de Rijden Zonder Invloed-campagne in Gelderland en Overijssel. We zien dat alcohol in het verkeer nog steeds een groot probleem is, maar dat het rijden onder invloed van drugs en zware medicijnen in bepaalde doelgroepen een steeds groter risico wordt. De Rijden Zonder Invloed-campagne richt zich daarom op alcohol, drugs én zware medicijnen in het verkeer. 

BOB-afspraak voor bedrijven

Organiseer je een bedrijfsfeest en wil je met een gerust hart je medewerkers na afloop weer naar huis laten gaan? Nodig ons uit en wij maken met de medewerkers / gasten de ‘BOB-afspraak’.

BOB-sport

Wil je op je sportclub of tijdens een evenement ervoor zorgen dat alle bezoekers bewuster omgaan met alcohol zodat zij veilig thuis komen? Nodig dan ons BOB-sport campagneteam uit. We komen graag langs met een parcours dat afgelegd wordt met alcohol- of drugsbril op en een BOB-quiz.

Kom veilig thuis met deze 3 tips

1. Regel een BOB

Ga je op pad? Spreek dan vooraf af wie de BOB is. Rijd je alleen ergens heen? Dan ben jij natuurlijk zelf de BOB.

2. Ben je BOB? Zeg het hardop!

Laat anderen weten dat jij de BOB bent. Je moet nog rijden en drinkt daarom niet. Zeg het hardop. Dit maakt het voor anderen meteen duidelijk en helpt jou zelf om de verleiding te weerstaan om toch één drankje te nemen.

3. Ondersteun de BOB

Krijg je een BOB op visite of bobt je vriend/vriendin? Mazzelaar! Verras de BOB eens met alcoholvrije alternatieven, zoals de Belgische Bobtails of andere feestelijke alcoholvrije drankjes.

Kijk voor meer informatie over de BOB-campagne op www.komveiligthuis.nl/bob