BOB-sport

Nodig ons uit op je sportclub, bijvoorbeeld tijdens een belangrijke wedstrijd of evenement. Ons BOB-sport campagneteam komt graag langs voor een heuse BOB-quiz. En wie lukt het om het parcours naar de BOB-deur goed af te leggen met een alcohol- of drugsbril op?

Hoe werkt het?

Met BOB-sport komen we langs met een leuke quiz. Wie van de bezoekers weet er het meest over alcohol en verkeer? Deelnemers aan de BOB-quiz ontvangen een presentje voor deelname én als reminder. Ook worden bezoekers uitgedaagd om met een alcohol- of drugsbril een kort parcours af te leggen. Met een slalom om de pionnen om vervolgens de autosleutel in het sleutelgat te steken van de BOB-deur. Hierna wordt de bezoeker gevraagd om ‘een boks’ te maken met het campagneteamlid. Dit is vaak lastiger dan vooraf gedacht. Het nuttigen van alcohol verslechtert de coördinatie van brein en fysieke capaciteiten. Hierna volgt er nog een kort gesprek over de ervaringen van het parcours en hoe lastig het is om een boks te maken.

BOB-afspraak

Met alle bestuurders wordt de afspraak gemaakt om geen alcohol te drinken en ze worden uitgenodigd om een alcoholblaastest te doen. Bestuurders die over de wettelijk toegestane limiet blazen, bieden we een alternatief, zoals reizen met het OV of met een taxi.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Pieter Folkertsma van Responsible Young Drivers via 06-30006025.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon