Bekijk hier al onze acties

Road Safety Days

Deze actie is een combinatie tussen de thema’s afleiding in het verkeer en rijden onder invloed. Gedurende een week wordt er op een school elke dag een ander klassikaal programma behandeld, waarin de 3D-Tripping Car, de 3D-Afleiding Bike en 3D-Afleiding Car een grote rol spelen.

3D-Tripping Bike

Stap op de fiets, doe de VR-bril op en begeef je in een virtuele wereld. Ervaar hoe het is om met alcohol of drugs te fietsen. Afhankelijk van wat je gebruikt hebt, ervaar je de verschillende verkeerssituaties op een bepaalde manier.

3D-Tripping Car

Ga zitten ‘in de auto’, doe de VR-bril op en stap in een virtuele wereld. Ervaar hoe het is om met alcohol of drugs achter het stuur te stappen. Na een feestje waar je alcohol of drugs gebruikt, rijd je terug naar huis en kom je verschillende gevaarlijke verkeerssituaties tegen.

Alcohol- en drugstest

Bij evenementen gaan we met behulp van een quiz op een positieve en interactieve manier het gesprek aan met bezoekers over alcohol en drugs achter het stuur. Automobilisten die bij aankomst beloven geen alcohol te drinken of drugs te gebruiken, kunnen na afloop vrijwillig een alcohol- en drugstest laten afnemen.

Alcokart

Met de Alcokart ervaar je hoe het is om te rijden zonder én onder invloed van alcohol, dankzij een speciale “rijden onder invloed” stand. Wie lukt het het parcours goed af te leggen? De Alcokart is een uitdagende activiteit die ingezet kan worden bij scholen en evenementen.

BOB-sport

Nodig ons uit op je sportclub, bijvoorbeeld tijdens een belangrijke wedstrijd of evenement. Ons BOB-sport campagneteam komt graag langs voor een heuse BOB-quiz. En wie lukt het om het parcours naar de BOB-deur goed af te leggen met een alcohol- of drugsbril op?

Lespakket

Het lespakket is bedoeld voor scholen, waarbij we op een interactieve manier in gesprek gaan met jongeren. We bespreken de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. En met de alcohol- en drugsbrillen kunnen jongeren zelf meemaken waarom het een slecht idee is om onder invloed te rijden.

Pitch

Welke groep leerlingen geeft de beste pitch over de gevaren van het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs? De winnende groep ontvangt een verrassingspakket vol gadgets! Na alle pitches kunnen de leerlingen met de Virtual Reality bril zelf ervaren wat de gevaren zijn van rijden onder invloed.

Lagerhuisdebat

Tijd voor een Lagerhuisdebat! Verdeeld in twee groepen gaat de klas met elkaar in discussie over verschillende stellingen die te maken hebben met het onderwerp ‘Rijden zonder Invloed’. Winnaars van het debat krijgen een leuke prijs en natuurlijk de ‘eeuwige roem’.