BOB-afspraak bedrijven

Organiseer je (zodra het weer kan) een bedrijfsfeest en wil je met een gerust hart je medewerkers na afloop weer naar huis laten gaan? Laat je medewerkers de BOB-afspraak maken. Wij komen graag langs en gaan met behulp van de BOB-quiz op een leuke en interactieve manier het gesprek aan over (de risico’s van) alcohol en drugs achter het stuur.

* Bovenstaande foto is genomen voor corona

Hoe werkt het?

Op het bedrijfsevenement maken wij met iedereen die met de auto is, de BOB-afspraak. Eén persoon per auto die geen alcohol drinkt en zo zichzelf en de anderen veilig thuis kan brengen. Wanneer zij weer naar huis gaan, krijgen ze de gelegenheid om een (vrijwillige) blaastest te doen. Als uit de test blijkt dat de BOB geen alcohol heeft gedronken, ontvangt hij of zij een presentje. Bezoekers die wel gedronken blijken te hebben, krijgen adviezen over alternatieve vervoersmogelijkheden om veilig thuis te komen. Onderdeel van de BOB-afspraak is de BOB-quiz. Op deze manier gaan we op een leuke en interactieve manier het gesprek aan over (de risico’s van) alcohol en drugs achter het stuur.

Coronaproof

Tijdens alle acties houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen. We dragen mondkapjes of shield masks, zetten minder campagneleden in om de 1,5 meter regel beter te kunnen waarborgen en hebben alle middelen coronaproof gemaakt om het hygiënische gebruik ervan te kunnen garanderen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland via 06-21287382.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon