Voor bedrijven

Als werkgever streef je er altijd naar dat je werknemers veilig zijn, op het werk, maar ook onderweg van en naar werk. Je wil dat iedereen weer veilig thuiskomt. Ook na de vrijdagmiddagborrel of na het vieren van een mooi bedrijfsresultaat. Veilig rijden is rijden zónder invloed. Als werkgever kun jij daar een waardevolle bijdrage aan leveren.

Tips

Wil je ‘rijden zonder invloed’ als norm binnen jouw bedrijf stellen? Bekijk hieronder dan de 3 handige tips en onze zakelijke maatregelen die jou hierbij kunnen ondersteunen.

 

Tip 1        Ga het gesprek aan met werknemers.
Laat ze weten dat veiligheid op de werkvloer én onderweg belangrijk voor jou als werkgever is. Dat rijden zonder invloed de norm is. Draag dit uit binnen jouw organisatie.

 

Tip 2        Maak afspraken met elkaar.
Gezellig natuurlijk om met collega’s onder elkaar een biertje te doen. Hier kun je prima een aantal bedrijfsafspraken over maken. Heb je op vrijdagmiddag bijvoorbeeld altijd een borrel? Maak die dag dan ov-dag of zorg dat iedereen vooraf met elkaar afspreekt wie de BOB is.

 

Tip 3        Laat zien dat je achter de afspraken staat.
Geef zelf als management altijd het goede voorbeeld en zorg bijvoorbeeld op de borrel voor alcoholvrije bieren en cocktails. Zo wil iedereen straks BOB zijn.

Acties voor bedrijven

Organiseer je (zodra het weer kan) een bedrijfsfeest en wil je met een gerust hart je medewerkers na afloop weer naar huis laten gaan? Nodig ons uit en wij maken met de medewerkers / gasten de ‘BOB-afspraak’. Iedereen die met de auto is, maakt met ons de BOB-afspraak. Eén persoon per auto die geen alcohol drinkt en zo zichzelf en de anderen veilig thuis kan brengen.

Wanneer zij weer naar huis gaan, krijgen ze de gelegenheid om een (vrijwillige) blaastest te doen. Als uit de test blijkt dat de BOB geen alcohol heeft gebruikt, ontvangt hij of zij een presentje. Bezoekers die wel gedronken blijken te hebben, krijgen adviezen over alternatieve vervoersmogelijkheden om veilig thuis te komen.

Onderdeel van de BOB-afspraak is de BOB-quiz. Op deze manier gaan we op een leuke en interactieve manier het gesprek aan over (de risico’s van) alcohol en drugs achter het stuur.

Covid-19

Tijdens alle acties houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen. We dragen mondkapjes of shield masks, zetten minder campagneleden in om de 1,5 meter regel beter te kunnen waarborgen en hebben alle middelen coronaproof gemaakt om het hygiënische gebruik ervan te kunnen garanderen.

Alle medewerkers veilig op weg: download de folder!

Naast de verschillende acties voor Rijden Zonder Invloed bieden we ook acties op het gebied van MONO, ongestoord onderweg. Alle verkeersveiligheidsacties voor bedrijven hebben we samengevoegd in deze folder.  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland via j.hommes@vvn.nl of via 06 – 21 28 73 82.