3D-Tripping Car

Ga zitten ‘in de auto’, doe de VR-bril op en stap in een virtuele wereld. Ervaar hoe het is om met alcohol of drugs achter het stuur te stappen. Je belandt op een feestje waar je alcohol of drugs gebruikt. Na afloop rijd je onder invloed terug naar huis waar je verschillende gevaarlijke verkeerssituaties tegenkomt. Afhankelijk van wat je gebruikt hebt (alcohol, xtc, paddo’s of cannabis) ervaar je de verschillende verkeerssituaties op een bepaalde manier.

Hoe werkt het?

Terwijl één deelnemer de simulatie beleeft, kijken anderen mee via een aangesloten televisie. Anderen zien en ervaren indirect ook wat de gevaren zijn van rijden onder invloed. Dit draagt bij aan hun eigen bewustwording. Na de simulatie voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met de deelnemers. Deelnemers leren hoe ze de verleiding kunnen weerstaan om met alcohol of drugs achter het stuur te stappen.

Mogelijkheden

Deze actie is geschikt voor op een festival, jeugdsoos of op school. Deze actie kan ook klassikaal ingezet worden, in combinatie met de pitch en een quiz.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Pieter Folkertsma van Responsible Young Drivers via 06-30006025.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon