Uitgaanspubliek in Apeldoorn gaat veilig het kerstweekend in

Zaterdag 23 december staat de laatste uitgaansavond voor de kerst op de planning in Apeldoorn.  Het campagneteam van ‘Rijden Zonder Invloed’ is daarbij en bespreekt met bezoekers hoe zij weer veilig thuiskomen. Ook krijgt uitgaanspubliek dat deelneemt aan de acties een gratis Rijden Zonder Invloed-kerstmuts of -autohanger.

Campagnemedewerker Rijden Zonder Invloed deelt kerstmutsen uit

Met bijna 170.000 inwoners is Apeldoorn een levendige stad. En dat is terug te zien op zaterdagavond! Ook op de laatste zaterdag voor kerst worden het nodige uitgaanspubliek verwacht. Het is belangrijk dat mensen vooraf bedenken hoe ze veilig thuiskomen.  

Bezoekers kunnen kennis testen en de effecten ervaren

Op het Caterplein in Apeldoorn testen bezoekers hun kennis over de invloed van alcohol, drugs en rijgevaarlijke medicijnen in het verkeer. Met behulp van de Rijden Zonder Invloed-quiz leren ze o.a. wat de rijgevaarlijke effecten zijn van verschillende middelen. Op de 3D-Tripping Car ervaren ze zelf m.b.v. een VR-bril dat alcohol, drugs en rijgevaarlijke medicijnen niet samengaan met het verkeer.  

Maak de afspraak

Het campagneteam gaat het gesprek aan met de bezoekers hoe ze veilig thuiskomen. Hebben zij de 3D-Tripping Car ervaren én hebben ze een plan om veilig thuis te komen? Dan krijgen zij een leuke gadget mee voor in de auto. In andere gevallen geeft het team advies over alternatief veilig vervoer naar huis. 

Gratis kerstmuts bij een alcoholvrij drankje

Bezoekers die ‘Bob’ zijn en anderen veilig thuisbrengen worden zaterdag extra beloond. In verschillende kroegen ontvangen zij de limited edition Rijden Zonder Invloed-kerstmuts bij hun alcoholvrije drankje. Het PoolKV gelegen aan het Caterplein is enthousiast: “Als horeca doen wij graag mee aan deze actie. Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers na afloop weer veilig thuiskomen. Op deze manier kunnen we daar als kroegen op een ludieke en positieve manier aan bijdragen”. 

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon