Lagerhuisdebat

Tijd voor een Lagerhuisdebat! Het onderwerp Rijden zonder invloed staat centraal. Welke groep leerlingen verzint de beste argumenten in dit debat? De winnaars krijgen een leuke prijs en natuurlijk de ‘eeuwige roem’.

Hoe werkt het?

Tijdens een lesuur op school organiseren we een Lagerhuisdebat. De klas wordt opgesplitst in twee groepen die vervolgens met elkaar in discussie gaan over verschillende stellingen die te maken hebben met het onderwerp ‘Rijden zonder Invloed’. Ons team leidt het debat en laat beide partijen voldoende aan het woord komen. Na afloop geeft de jury, aan beide groepen, punten voor de verschillende debat-vaardigheden. Door erover te debatteren gaan leerlingen positiever denken over rijden zonder invloed.

Coronaproof

Tijdens alle acties houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen. We dragen mondkapjes of shield masks, zetten minder campagneleden in om de 1,5 meter regel beter te kunnen waarborgen en hebben alle middelen coronaproof gemaakt om het hygiënische gebruik ervan te kunnen garanderen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Rixt Sinnema van Responsible Young Drivers via rixt@ryd.nl.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon