Alcohol- en drugstest

Nodig ons uit bij jouw festival of evenement. Met een leuke quiz en een stralende glimlach gaan wij in gesprek met bezoekers over alcohol en drugs achter het stuur. Belooft iemand bij aankomst geen alcohol te drinken of drugs te gebruiken? Dan kan hij of zij na afloop vrijwillig een alcohol- en drugstest laten afnemen.

Hoe werkt het?

Bij festivals en evenementen gaan we op een positieve en interactieve manier het gesprek aan met bezoekers over alcohol en drugs achter het stuur. Dit doen we door een open gesprek en met behulp van een leuke quiz. Daarnaast vragen we automobilisten bij aankomst of zij willen beloven geen alcohol te drinken of drugs te gebruiken. Na afloop kunnen zij vrijwillig een alcohol- en drugstest laten afnemen. Als zij slagen voor de test, ontvangen zij een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Coronaproof

Tijdens alle acties houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen. We dragen mondkapjes of shield masks, zetten minder campagneleden in om de 1,5 meter regel beter te kunnen waarborgen en hebben alle middelen coronaproof gemaakt om het hygiënische gebruik ervan te kunnen garanderen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Rixt Sinnema van Responsible Young Drivers via rixt@ryd.nl.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon