Alcohol- en drugstest

Nodig ons uit bij jouw festival of evenement. Met een leuke quiz en een stralende glimlach gaan wij in gesprek met bezoekers over alcohol en drugs achter het stuur. Belooft iemand bij aankomst geen alcohol te drinken of drugs te gebruiken? Dan kan hij of zij na afloop vrijwillig een alcohol- en drugstest laten afnemen.

Hoe werkt het?

Bij festivals en evenementen gaan we op een positieve en interactieve manier het gesprek aan met bezoekers over alcohol en drugs achter het stuur. Dit doen we door een open gesprek en met behulp van een leuke quiz. Daarnaast vragen we automobilisten bij aankomst of zij willen beloven geen alcohol te drinken of drugs te gebruiken. Na afloop kunnen zij vrijwillig een alcohol- en drugstest laten afnemen. Als zij slagen voor de test, ontvangen zij een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Pieter Folkertsma van Responsible Young Drivers via 06-30006025.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon