Kick-In Enschede: Studenten zonder invloed

De studententijd is een fase vol nieuwe ervaringen. Voor sommige studenten betekent dat ook dat ze (meer) alcohol gaan gebruiken en/of gaan experimenteren met drugs. Maar hoe ga je daarna veilig naar huis? Rijden onder invloed van alcohol of drugs is gevaarlijk. Oók op de fiets. Bewustwording hiervan en alternatief vervoer regelen is daarom erg belangrijk. Om deze reden is het campagneteam van Rijden Zonder Invloed op 31 augustus voor de derde keer aanwezig tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten van de Universiteit Twente.  

Responsible Young Drivers in actie met de 3D-Tripping Bike op de Kick-In 2022

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed gaat in gesprek met de nieuwe studenten en maakt hen bewust van de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer. Ook kunnen zij dit zelf ervaren op de 3D-Tripping Bike. Het gesprek gaat ook over alternatieve manieren om veilig thuis te komen.  

“Nu snap ik dat dit echt niet kan” 


Op de 3D-Tripping Bike ervaren jongerenhoe gevaarlijk het is om onder invloed van alcohol en drugs op de fiets te stappen. Daniël Chen, één van de studenten die eerder deelnam, deelt zijn ervaring: “Ik dacht altijd dat je na een flinke avond stappen nog wel op de fiets naar huis kon, maar nu snap ik dat dat echt niet kan en dat je vooraf moet nadenken over een alternatief.”  

Studenten kunnen daarnaast hun kennis over alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer testen met een quiz. Na afloop krijgen zij een BOB-sleutelhanger die hen eraan herinnert om niet onder invloed van alcohol en/of drugs achter het stuur of op de fiets te stappen. 

Samenwerking 

Rijden Zonder Invloed werkt voor dit initiatief opnieuw samen met de Universiteit Twente en de organisatie van de Kick-In. Albertine Duiven, adviseur verkeersveiligheid en gedrag bij de Provincie Overijssel: “Vanuit de campagne zoeken we graag de samenwerking op met lokale partners, want zo maken we zoveel mogelijk impact. Het is belangrijk dat de nieuwe lichting studenten op een aansprekende én veilige manier zelf kennis kan maken met de gevaren van rijden onder invloed.” 

Ben jij erbij? 

Nieuwsgierig geworden naar de actie en 3D-Tripping bike? Je vindt ons op 31 augustus tussen 14.30 en 19.00 uur op het Kick-out-festival bij de Universiteit Twente in Enschede. 

 

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon