Nazomeren met een drankje: hoe kom jij veilig thuis?

Die laatste lange zomeravond bij vrienden in de tuin, nog even het terras op zonder jas en nog één keer barbecueën met familie… de nazomer staat voor de deur! Ben je van plan om een drankje te drinken? Bedenk dan vooraf hoe je weer veilig thuiskomt.

Groep jongeren op de fiets

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Dus zorg je ervoor dat je na die heerlijke nazomeravond niet meer in de auto of op de fiets hoeft te stappen. Ook niet als je maar één drankje gedronken hebt. Want na één drankje gaat je rijvaardigheid al achteruit. Je hebt een vertraagd reactievermogen, kunt je omgeving slechter inschatten en hebt minder coördinatie.

100% alcoholvrij

Veilig Verkeer Nederland pleit daarom voor een totaalverbod op alcohol in het verkeer. Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland legt uit: “Sinds 2017 zien we een verdubbeling van het aantal alcoholovertreders. Willen we daadwerkelijk de verkeersveiligheid verbeteren, dan is een totaalverbod op alcohol in het verkeer noodzakelijk.”

Laat je naar huis brengen

Ben je van plan om van de laatste zonnestralen te genieten met een biertje, wijntje of cocktail in je hand? Regel dan van tevoren je vervoer terug. Pak bijvoorbeeld de trein, bus of taxi, ga lopen of regel een Bob. Zo kom je veilig thuis!

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon