Kick-out festival 2021: studenten zonder invloed!

Studenten staan erom bekend dat ze regelmatig alcohol drinken en een deel van hen experimenteert ook met het gebruik van drugs. Dit gaat natuurlijk niet samen met deelname aan het verkeer. Daarom gingen wij tijdens de introductieweek van de universiteit Twente in gesprek met studenten van de Universiteit Twente over de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer. In een simulator konden ze dat bovendien zelf ervaren.

Kick-out festival Enschede, de rijden zonder invloed kraam
3x bewust

De actie bestond uit 3 onderdelen. In de simulator, de 3D-Tripping Bike, konden jongeren ervaren hoe het is om onder invloed van alcohol en drugs op de fiets te stappen. Daniël Chen, één van de studenten die deelnam, vertelde: ‘Ik dacht altijd dat je na een flinke avond stappen nog wel op de fiets naar huis kon, maar nu snap ik dat dat echt niet kan’. Daarnaast gingen studenten op de foto met de BOB-belofte en testten ze hun kennis over alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer met een spannende quiz.

Hoofdprijs: Een limousine

Er viel ook wat te winnen… Als hoofdprijs van de quiz gaven we een BOB met limousine weg aan de student met de meeste kennis. Jorrit en zijn vriend Jelle van Team Fubar hadden hun kennis op orde en hadden maar liefst 7 van de 8 vragen goed. Daarmee wonnen zij een limousine mét BOB voor een stapavond met vrienden. Jorrit: ‘Wat heerlijk! Dat gaat een leuke avond worden. Ik vond het ook echt leuk om mee te doen.’

Samenwerking

Rijden zonder Invloed bundelde voor dit initiatief haar krachten met de Universiteit Twente en met de Enschedese bierbrouwerij Grolsch. Iedere student die deelnam ontving een blikje Grolsch of Radler 0.0. Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring & Corporate Events bij Koninklijke Grolsch vertelt daarover: ‘Als brouwer stimuleren we verantwoord alcoholgebruik. Ook als het gaat om alcohol en verkeer, want die twee gaan natuurlijk niet samen. We zoeken hierin graag de samenwerking op, om zoveel mogelijk impact te kunnen hebben. Mooi dat we samen met Rijden Zonder Invloed en de Universiteit Twente een nieuwe lichting studenten op een aansprekende én veilige manier kennis konden laten maken met de gevaren van rijden onder invloed’.

Geslaagde actie

Het team van Rijden Zonder Invloed kijkt met veel plezier terug op de dag. Medewerker Dieuwke vertelt: ‘Het was een leuke en drukbezochte middag. De studenten reageerden echt heel enthousiast op onze actie en stonden zelfs in de rij om mee te doen. Ik vond het vooral mooi om te zien dat jongeren tijdens de quiz actief met elkaar in gesprek gingen over de vragen. Op een leuke en laagdrempelige manier zijn jongeren zo toch heel betrokken bezig met het thema rijden onder invloed’.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon