3D-Tripping Bike gespot bij recreatieplas Rhederlaag in Lathum

Vandaag staat ons Rijden zonder invloed-team bij Grand Café Rutgers in Lathum. Bezoekers van recreatieplas Rhederlaag kunnen met de 3D-Tripping Bike ervaren hoe gevaarlijk het is om onder invloed van alcohol of drugs te fietsen. Degenen die het aandurven maken kans op een gigantisch BOB-luchtbed, waarmee ze op het water kunnen genieten van de zon. 

Rijden zonder invloed-team bij recreatieplas Rhederlaag

Zin om met dit mooie weer een watersport te beoefenen? Of juist lekker lui te zonnen op een zandstrand? Het kan allemaal bij recreatieplas Rhederlaag in Lathum (ten oosten van Arnhem). Kom vooral ook langs bij onze Rijden zonder invloed-stand bij Grand Café Rutgers. Daar staan wij van 11.00 – 19.00 uur met onze 3D-Tripping Bike.

Place to be

Het is al een lange tijd heerlijk weer in Nederland. Vandaag is het zelfs 32 graden, dus een perfecte dag om afkoeling te zoeken bij een recreatieplas. Maar waarom staan wij juist bij een recreatieplas? Een recreatieplas is een plek waar veel mensen op het terras gaan borrelen of genieten van een ijskoud biertje uit hun eigen koelbox. Zij moeten zich nog wel realiseren dat veilig thuiskomen van belang is, rijden zonder invloed dus. Daarom nodigen we voorbijgangers uit om op onze 3D-Tripping Bike te stappen en gaan we graag het gesprek aan.

3D-Tripping Bike

Stap op de fiets, doe de Virtual Reality-bril op en begeef je in een virtuele wereld. Op deze manier kan je ervaren hoe gevaarlijk het is om onder invloed van alcohol of drugs te fietsen. In de virtuele wereld beland je op een feestje waar je alcohol of drugs gebruikt. Na afloop fiets je onder invloed terug naar huis waar je verschillende gevaarlijke verkeerssituaties tegenkomt. Afhankelijk van wat je gebruikt hebt, bijv. alcohol, xtc, paddo’s of cannabis, ervaar je de verschillende verkeerssituaties op een bepaalde manier. Als jij de simulatie beleeft, kunnen vrienden, familie of collega’s meekijken via een aangesloten televisie. Anderen zien en ervaren indirect ook wat de gevaren zijn van fietsen onder invloed. Is de simulatie klaar? Dan gaat ons team nog graag een bewustwordingsgesprek met je aan. Je leert hoe je de verleiding kunt weerstaan om met alcohol of drugs achter het stuur te stappen. 

Gigantisch BOB-luchtbed

Ben je bewust geworden van de gevaren? Ons Rijden Zonder Invloed-team verloot gigantische BOB-luchtbedden, waarmee je op het water van de zon kan genieten.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon