Military Boekelo – Enschede en Koninklijke Grolsch gaan voor Rijden Zonder Invloed

Tijdens de Military in Boekelo is volop aandacht voor onze campagne. Zo kunnen bezoekers van het evenement zelf ondervinden hoe het is om onder invloed van alcohol of drugs deel te nemen aan het verkeer. Niet echt natuurlijk, maar virtueel. In onze 3D- tripping simulator kunnen bezoekers op een veilige manier ervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan. Ook kunnen genodigden hun auto parkeren op een speciale parkeerplaats voor Bob’s.

Military Boekelo – Enschede en Koninklijke Grolsch vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Tijdens de Military bundelen we onze  krachten. Het doel? Iedereen veilig thuis!

Alcohol hoort niet thuis in het verkeer
Door gezamenlijk op te trekken willen de verschillende partijen een duidelijk signaal afgeven. Robert Zandstra, voorzitter van de Military, vertelt: ‘We willen niet alleen op sportief gebied toonaangevend zijn, maar ook op maatschappelijk gebied. De inzet van het campagneteam is hier een mooi voorbeeld van. Want alcohol en verkeer gaan niet samen, ook niet op de Military’. Ook voor Koninklijke Grolsch is het een belangrijk thema. ‘Alcohol hoort niet thuis in het verkeer. Juist bij dit soort evenementen vinden we het belangrijk om bezoekers hiervan bewust te maken. Heb je gedronken? Zorg dan dat je veilig thuiskomt en stap niet zelf achter het stuur. Ook om die reden introduceren wij ons nieuwe Grolsch Herfstbier 0.0% op de Military’, vertelt Koert van ’t Hof, Corporate Affairs Director van Koninklijke Grolsch.

Zelf ervaren
Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober kunnen bezoekers op het Military terrein plaatsnemen in onze 3D-tripping simulator. Ook burgemeester Onno van Veldhuizen zal een ‘ritje’ maken in de simulator. ‘Mooi om te zien dat er op de Military aandacht is voor dit onderwerp. Want met rijden onder invloed ben je niet alleen een gevaar voor jezelf, maar je ‘kiest’ ook voor onverantwoord gedrag naar medeweggebruikers. Dat is gokken met andermans leven. Door het een keer zelf te ervaren – op een veilige manier – komt hopelijk iedereen tot de conclusie dat je nooit onder invloed van alcohol, drugs of zware medicijnen achter het stuur moet stappen’, aldus de burgemeester.

Alcoholslagboom voor Bob’s
Ons campagneteam is zaterdag en zondag ook aanwezig op de parkeerplaats bij de Grolsch Veste, waar genodigden hun auto parkeren om vervolgens per bus naar het Military terrein gebracht te worden. Een deel van deze parkeerplaats is voorzien van een speciale alcoholslagboom. Ons campagneteam spreekt de bezoekers bij aankomst aan over de veilige terugreis met de auto naar huis. Na afloop van het evenement doet de Bob een blaastest om te bewijzen dat hij of zij niet heeft gedronken. Bij een positief resultaat gaat de alcoholslagboom open en krijgt de Bob een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol in hun bloed wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

 

 

 

 

Je hebt gisteravond tijdens het kijken van je favoriete serie een joint gerookt. Vandaag wil je op familiebezoek, mag je autorijden?

Doe de Quiz!