Ludieke Alcoholslagboom bij Vierdaagsefeesten Nijmegen

Goed gedrag automobilisten beloond

Bezoekers van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen kunnen op 18 en 19 juli gratis parkeren op een bijzonder parkeerterrein. Dan wordt een aparte parkeerplaats ingericht die is voorzien van een speciale Alcoholslagboom. De parkeerplaats is speciaal voor automobilisten die afspreken geen alcohol te drinken en de slagboom gaat alleen open als je ook echt 0% op hebt.

Op woensdag 18 en donderdag 19 juli is bij P&R Nijmegen Noord een speciale VIP parkeerplaats ingericht voor automobilisten die afspreken om geen alcohol te drinken. De bezoekers kunnen vanaf de parkeerplaats met een pendelbus naar het centrum. Parkeren is gratis voor bestuurders die afspreken niet te drinken, en na afloop van het evenement in een Dräger alcoholslot wilt blazen. Er zijn ongeveer 200 parkeerplekken gereserveerd en er geldt: vol=vol. Mark Prinsen namens de Stichting Vierdaagsefeesten: “Ook wij vinden natuurlijk dat je niet met drank op moet gaan rijden. Als organisatie willen we ook graag dat onze bezoekers weer veilig thuiskomen. Deze actie is een hele ludieke manier om bezoekers ervan bewust te maken dat drank en autorijden niet samengaan”.

Belonen goed gedrag
De hele week zijn er actieteams bij de Vierdaagsefeesten aanwezig om automobilisten die zonder invloed gaan rijden te belonen. Ookworden automobilisten opgeroepen om de openlijk de afspraak te maken om niet met drank of drugs achter het stuur te stappen. Iedereen kan ook online meedoen door op de speciale button te klikken. 

Aantal verkeersdoden terugdringen
Uit schattingen van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk onderzoek Verkeersveiligheid) vallen er in Oost-Nederland jaarlijks tussen de 16 en 35 verkeersdoden en meer dan 400 ernstige verkeersgewonden door het gebruik van alcohol, drugs en zware medicijnen. Conny Bieze, vicevoorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland en gedeputeerde provincie Gelderland: “Iedere verkeersdode of gewonde is er één teveel. Daarom maken we mensen bewust van wat zij zelf kunnen doen aan hun eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers.  De Alcoholslagboom is een prima initiatief. Ik hoop dat de parkeerplaats snel vol is!”.

Je hebt tijdens een 1,5 meter picknick 3 glazen bier gedronken. Wanneer je achteruit de parkeerplaats afrijdt, raak je een geparkeerde auto. Ben je nu verzekerd voor deze schade?

Doe de Quiz!