Leerlingendebat ‘alcohol en drugs in het verkeer’ bij Koninklijke Grolsch

Op 19 december gingen ruim zeventig VWO leerlingen van het Bonhoeffer college Enschede met elkaar in debat over alcohol en drugs in het verkeer. Ook konden zij plaatsnemen in een zogenoemde ‘alcokart’ en een 3D- tripping simulator. Zo konden ze zelf op een veilige manier ervaren wat het effect is van alcohol en drugs op je rijgedrag. De brouwerij opende haar deuren voor deze actie omdat zij ook sterk wil uitdragen dat alcohol en verkeer niet samengaan.

Gedrag veranderen
‘Om gedrag echt te veranderen is het belangrijk dat je zèlf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Tijdens het Lagerhuisdebat gingen de leerlingen met elkaar in discussie over verschillende stellingen rondom het onderwerp alcohol en drugs in het verkeer. Ook draait het bij onze campagne om het zelf beleven en ervaren wat gebruik van alcohol of drugs met je doet’, vertelt Bert Boerman – voorzitter ROV Oost-Nederland – die zelf ook aanwezig was. Dat zelf ervaren kon op 19 december volop. In de 3D-Tripping simulator kregen leerlingen de kans om zelf -virtueel- te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Ook konden de jongeren plaatsnemen in een ‘Alcokart’: een speciale kart die is voorzien van een ‘rijden onder invloed’ stand.

Alcohol en verkeer gaan niet samen
Koninklijke Grolsch ondersteunt de campagne van harte en verleende dan ook graag medewerking aan deze actie. ‘Een van onze Duurzaam Verantwoord Ondernemen speerpunten is het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik. Alcohol in het verkeer, alcohol onder de 18 jaar, alcohol tijdens zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af’, licht Koert van ’t Hof – Corporate Affairs Director bij Koninklijke Grolsch – toe. ‘Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken’.

Je slikt voor je sportblessure een zware pijnstiller en voelt je wat duizelig. Mag je nu autorijden?

Doe de Quiz!