Leerlingen virtueel onder invloed bij Grolsche Bierbrouwerij

Leerlingen van het Bonhoeffer college locatie Van der Waalslaan uit Enschede konden bij Koninklijke Grolsch ervaren hoe het is om onder invloed van alcohol of drugs deel te nemen aan het verkeer. Niet echt natuurlijk, maar virtueel. In een 3D- tripping simulator konden de toekomstige of beginnende bestuurders op een veilige manier ervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan. Ook werd er een interactieve les gegeven waarin de gevaren aan bod kwamen. Wethouder Eelco Eerenberg was aanwezig om de bijeenkomst officieel af te trappen. ‘Rijden zonder invloed vind ik de normaalste zaak van de wereld. Daarom ben ik blij dat jongeren tijdens deze dag zelf kunnen beleven en ervaren dat je niet onder invloed achter het stuur moet stappen’, aldus de wethouder.

Opmerkelijke samenwerking
Dat de bijeenkomst voor 6 VWO leerlingen uitgerekend bij de Enschedese brouwer plaatsvond is opmerkelijk te noemen. ‘Het lijkt misschien een bijzondere combinatie, maar eigenlijk is het heel logisch. Zowel voor Grolsch als voor ons is het namelijk vanzelfsprekend dat je niet gaat rijden nadat je gedronken hebt, drugs hebt gebruikt of (zware) medicijnen hebt geslikt. We zijn blij dat een grote partij als Koninklijke Grolsch onze campagne ondersteunt. Samen hopen we nóg meer mensen te bereiken’, vertelt Dijkstra.

Verantwoord alcoholgebruik
Ook voor de brouwerij is de samenwerking niet vreemd. ‘Een van onze Duurzaam Verantwoord Ondernemen speerpunten is het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik. Alcohol in het verkeer, alcohol onder de 18 jaar, alcohol tijdens zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af’, licht Koert van ’t Hof – hoofd Corporate Affairs bij Grolsch – toe. ‘Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken. We ondersteunen de campagne Rijden Zonder Invloed dan ook van harte en verlenen graag onze medewerking om samen rijden onder invloed tegen te gaan’.

We kijken terug op een leuke en leerzame ochtend. Ook RTV Oost maakte een korte rapportage, je bekijkt ‘m hier!

 

 

 

Je bent naar een 1,5 meter borrel geweest en hebt 5 glazen wijn gedronken. De kans op een ongeluk als je nu achter het stuur stapt is twee keer zo groot.

Doe de Quiz!