Discotheek Zaal Dijk in Lemele vraagt aandacht voor rijden onder invloed

Bezoekers van discotheek Zaal Dijk in Lemele konden afgelopen zaterdag vrijwillig een alcohol- of drugstest laten afnemen. Ons  campagneteam ging bij Zaal Dijk in gesprek met bezoekers. Doel van de actie was bewustwording te creëren rondom het onderwerp rijden onder invloed.

Alcohol en verkeer gaan niet samen
Met de komst van het campagneteam wil de discotheek een duidelijk signaal afgeven. ‘Natuurlijk willen we dat onze bezoekers een leuke avond hebben, maar we willen ook dat iedereen daarna weer veilig thuiskomt’, vertelt Roelof Dijk, uitbater van Zaal Dijk. ‘Tijdens het uitgaan wordt er natuurlijk vaak alcohol gedronken, maar alcohol hoort niet thuis in het verkeer. We vinden het belangrijk om onze bezoekers hiervan bewust te maken. Heb je gedronken? Stap dan niet zelf achter het stuur maar regel vervoer’. Dit laatste wordt bezoekers van de discotheek makkelijk gemaakt: in een straal van 50 kilometer laat de discotheek bussen rijden om bezoekers op te halen en weer veilig thuis te brengen na een avondje stappen. ‘Zo komen mensen ook niet in de verleiding om toch in de auto te stappen na een drankje’, aldus Dijk.

Voor ons campagneteam werd het een rustige avond: de meeste bezoekers bleken hun thuiskomst vooraf prima geregeld te hebben: ze waren met de bus of werden gebracht en gehaald door vrienden of familie. Dat zien we natuurlijk graag. Want uiteindelijk gaat het erom dat iedereen veilig thuiskomt!

Goed voorbeeld
De gemeente Ommen juicht de actie van harte toe. ‘Goed om te zien dat ook een grote uitgaansgelegenheid zoals Zaal Dijk aandacht besteedt aan dit onderwerp. Want helaas gebeuren er nog steeds regelmatig ongelukken doordat automobilisten onder invloed zijn van alcohol, drugs of zware medicijnen’, vertelt wethouder Leo Bongers. ‘Zaal Dijk maakt bezoekers bewust van de gevaren en biedt ook alternatieven, zoals vervoer per bus. Een mooi voorbeeld voor onze regio!’, besluit de wethouder.

Foto: de Ommenaar 

Als je (te veel) hebt gedronken, ben je niet verzekerd bij schade

 

Doe de Quiz!