Campagne tegen lachgas in verkeer in aantocht

Het kabinet laat een campagne organiseren die ervoor moet zorgen dat jongeren bewust worden van de gevaren van lachgas in het verkeer. Dat schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan de Tweede Kamer.

Dat het aantal verkeersongelukken waarbij lachgas is betrokken flink lijkt toe te nemen, is ‘zorgwekkend’, vindt Blokhuis. “Omdat lachgasgebruik doorgaans maar een korte roes geeft, staan veel gebruikers er niet bij stil dat effecten langer kunnen aanhouden en daardoor ook invloed kunnen hebben op deelname aan het verkeer.”

Steeds vaker gebruiken mensen lachgas terwijl ze deelnemen aan het verkeer. Het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas in het spel was, blijkt tot nu toe zeker 2,5 keer hoger dan in heel vorig jaar. De politie maakte in augustus een inventarisatie van het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas in het spel was. In 2016 ging het om 60 gevallen, in 2017 130, in 2018 om 380 en voor dit jaar tot augustus gaat het om 960 gevallen.

Het hele artikel lees je hier

Het is verboden ieder voertuig (dus óók een fiets of brommer) te besturen onder invloed van alcohol, drugs en bepaalde medicijnen

Doe de Quiz!