Campagne Rijden zonder Invloed op Dicky Woodstock

Al weet iedereen dat rijden onder invloed gevaarlijk is, nog steeds stappen er mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Op zaterdag 6 augustus was het campagneteam tijdens Dicky Woodstock in Steenwijkerwold, aanwezig om bezoekers bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Bij aankomst op het feestterrein werden bezoekers gevraagd wie van hen die avond nog moest rijden. Bestuurders onder hen kregen vervolgens een speciaal polsbandje en met hen werd de afspraak gemaakt om geen alcohol en drugs te gebruiken. Zodat zij zichzelf en eventuele passagiers ook weer veilig naar huis konden rijden. Op het moment dat de jonge bestuurders weer naar huis gingen, werden zij opnieuw aangesproken door het team. Dit keer met de vraag om een alcohol- en drugstest af te nemen. Wanneer hieruit bleek dat zij inderdaad 100% nuchter waren gebleven, werden ze beloond met een leuke gadget. Voor ‘overtreders’ is met behulp van het team een oplossing gevonden met vervangend vervoer.

Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Je bent naar een 1,5 meter borrel geweest en hebt 5 glazen wijn gedronken. De kans op een ongeluk als je nu achter het stuur stapt is twee keer zo groot.

Doe de Quiz!