Automobilist krijgt rijontzegging na rijden ‘onder invloed’

ZUTPHEN – Een over de weg slingerende wagen werd bij Ermelo door agenten aan de kant gezet. De Pool achter het stuur bleek te veel gedronken te hebben. Hij kreeg woensdag van de politierechter een boete en een rijontzegging opgelegd.

Hij viel op in het verkeer, zo staat het nog wat voorzichtig in het proces-verbaal omschreven. De 37-jarige G.O. werd op 30 maart 2014 van de weg geplukt omdat hij van links naar rechts over de weg zwalkte. Dan reed hij 70 kilometer per uur, dan weer 120. Hij blies ver boven de toegestane norm en zijn adem rook naar alcohol. Op het bureau bleek hij bovendien geen rijbewijs te hebben.

Te laat
O. verscheen woensdag niet in de rechtszaal in Zutphen om het uit te leggen. Onduidelijk is of hij een rijbewijs heeft of niet. Omdat ook de officier van justitie dit niet kon ophelderen, vroeg hij voor dit feit vrijspraak. Voor het rijden onder invloed vroeg hij de rechter om een boete van 800 euro en een rijontzegging van vijf maanden op te leggen. Lagere straffen dan hij normaal zou vragen, maar de zaak is veel te laat voor de rechter gebracht.

De rechter legde de gevraagde straf op.

Je slikt voor je sportblessure een zware pijnstiller en voelt je wat duizelig. Mag je nu autorijden?

Doe de Quiz!