Aftrap Rijden Zonder Invloed bij Vierdaagsfeesten

Rijden zonder Invloed is de normaalste zaak van de wereld. Dat is de boodschap die tijdens de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ wordt uitgedragen. Met als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Tijdens de 100ste Vierdaagsefeesten in Nijmegen van 16 t/m 22 juli gaat de campagne groot van start. Met een hoogtepunt op Roze Woensdag, wanneer BNN Presentator Valerio Zeno de campagne officieel aftrapt.

logo-2
Het team van Responsible Young Drivers gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Een paar voorbeelden: via 3D Tripping kun je met een Oculus Rift VR bril zelf ervaren hoe het is om onder invloed achter het stuur te zitten. Je kunt rijden met de Alcokart, een speciale kart die zal reageren alsof je onder invloed van alcohol bent. Ook gaat het team gesprekken aan over de risico’s van alcohol- en drugs achter het stuur. Alles draait om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Er wordt nauw samengewerkt met alle betrokken partijen, van gemeentes en horecaondernemers tot de jongerenwerker in de jeugdsoos. Naast deze acties op locatie is er een dynamische website en is de campagne te volgen via Facebook, Youtube en Twitter.

Kickoff campagne met Valerio Zeno
Tijdens de Vierdaagsefeesten van 16 t/m 22 juli is het campagneteam dagelijks aan de Waalkade in Nijmegen te vinden. Bezoekers kunnen in de 3D-Tripping simulator stappen en via een groot scherm kunnen omstanders meekijken. Ook worden er door mobiele teams alcohol- en drugstesten afgenomen. Wanneer je clean en nuchter bent kun je gratis in het reuzenrad én ontvang je in de speciale Lounge een alcoholvrije cocktail. BNN presentator Valerio Zeno zal op woensdag 20 juli om 19.00 uur aanwezig zijn om met het publiek het gesprek aan te gaan over Rijden Zonder Invloed en doet hij zelf mee aan de 3D Tripping.

ROV Oost -Nederland
De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met onze kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen we de juiste partners bij elkaar en initiëren we projecten. We richten ons daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. Onze ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

De straf(fen) en maatregel(en) van rijden onder invloed zijn:

Doe de Quiz!