Lespakket

Het lespakket is bedoeld voor scholen, waarbij we op een interactieve manier in gesprek gaan met jongeren. We bespreken de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. En met de alcohol- en drugsbrillen kunnen jongeren zelf meemaken waarom het een slecht idee is om onder invloed te rijden.

Hoe werkt het?

Dit lespakket heeft als doel om toekomstige jonge bestuurders kennis te laten maken met verkeersveiligheid en is opgesplitst in een aantal onderdelen. In het eerste onderdeel dat ongeveer een lesuur in beslag neemt, worden de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen besproken. De combinatie van alcohol, drugs of geneesmiddelen kan aanleiding geven tot gevaarlijke verkeerssituaties. Daarom is het tweede onderdeel ‘Rijden onder invloed’ ontwikkeld. Hierbij kunnen jongeren met de alcohol- en drugsbrillen zelf meemaken waarom het een slecht idee is om onder invloed te rijden. Het derde gedeelte gaat over verkeersgedrag. Alle onderdelen worden op een leuke en interactieve manier door promotieteamleden gegeven, waarbij de discussie tussen jongeren op gang wordt gebracht.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Pieter Folkertsma van Responsible Young Drivers via 06-30006025.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon