Alcokart

Met de Alcokart ervaar je hoe het is om te rijden zonder én onder invloed van alcohol, dankzij een speciale “rijden onder invloed” stand. Wie lukt het het parcours goed af te leggen? De Alcokart is een uitdagende activiteit die ingezet kan worden bij scholen en evenementen. Voorwaarde is dat er een geschikt terrein is.

alcokart

Hoe werkt het?

De Alcokart is een speciale kart die voorzien is van een “rijden onder invloed” stand. Een bestuurder en passagier nemen plaats in de Alcokart en mogen na een korte instructie een parcours rijden. De eerste ronde wordt ‘nuchter’ gereden, zodat de bestuurder aan de auto kan wennen. Vervolgens schakelt de Alcokart de ‘alcoholeffecten’ in. Dit zorgt ervoor dat de kart zich gaat gedragen zoals een dronken bestuurder dat zou doen: hij heeft moeite met sturen en reageert vertraagd. Hierdoor gaat het rijden een stuk lastiger en is de kans groot dat de kart uit de bocht vliegt. Geen zorgen, het team heeft de mogelijkheid de Alcokart op afstand te laten stoppen om zo echte ongelukken te voorkomen. Na het afleggen van de tweede ronde gaan we in gesprek met de deelnemers over hun ervaringen.

Coronaproof

Tijdens alle acties houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen. We dragen mondkapjes of shield masks, zetten minder campagneleden in om de 1,5 meter regel beter te kunnen waarborgen en hebben alle middelen coronaproof gemaakt om het hygiënische gebruik ervan te kunnen garanderen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inzetten van deze actie in je gemeente, op je school of evenement? Neem dan contact op met Rixt Sinnema van Responsible Young Drivers via rixt@ryd.nl.

Deel deze pagina Facebook icoon Twitter icoon